Menu Sluiten
Nik Bärtsch Ronin

Nik Bärtsch Ronin

Spin
Ronin Rhythm Records
Jazz/Funk
Luisteren als staat van bewuste aanwezigheid. Benader de muziek van Ronin als in martial arts; reageer op de bewegingen van het geluid, gebruikmakend van al je zintuigen. Gedachten komen langs en vervliegen, de muziek gaat door. Alsof je mediteert in volle alertheid. Niet afdwalen is de opdracht, meegevoerd worden in het moment. De titels van de nummers geven geen houvast, ze hebben allemaal de naam Modul #. De modulen zijn een spel van patroon-, cyclus- en groove-ontwikkelingen alsmede verfijnde beats. Zen-funk noemde Bärtsch het ooit. Verschillende lagen van ritmische patronen die over elkaar heen schuiven, wekken een minimal groove op. Bij zen verwacht je rust, de voortschrijdende ritmische drive wekt daarentegen de nodige spanning op. Het album Spin, voortgekomen uit allerlei ‘draaimomenten’, wordt in dezelfde tijd uitgebracht als de documentairefilm over Ronin’s muzikale levenswandel Ingredients For Disaster. Adembenemende beelden naast prachtige muziek.
Emil Roes

Deel bericht

Laatste recensies

Buddy Guy

This Is Buddy Guy! Craft Recordings/Concord In 1968 tekende Buddy Guy bij Vanguard en bracht er zijn tweede studioalbum A Man And The Blues uit.

Lees verder »

Bugge Wesseltoft

Am Are Jazzland Recordings  Toetsenist Bugge Wesseltoft is altijd op zoek naar het experiment. Drie jaar na soloalbum Be Am komt hij met Am Are.

Lees verder »

Efraïm Trujillo

Heroes ZenneZ Records Tenorsaxofonist Efraïm Trujillo brengt met Heroes een geweldig eerbetoon aan zijn illustere voorgangers als Gato Barbieri, Stan Getz en John Coltrane. Geen tribute, maar

Lees verder »

Gerald Clayton

Ones & Twos Blue Note The Bronx, New York was een halve eeuw geleden de bakermat van een muziekrevolutie. Dj’s gingen platenspelers niet meer alleen

Lees verder »