Menu Sluiten
Driss El Maloumi

Driss El Maloumi

Aswat
Contre-Jour
World/Jazz
Sinds mijn eerste ontmoeting met Driss El Maloumi, de Marokkaanse maestro op de ud heb ik een zwak voor zijn uitbundige maar ook contemplatieve snarenspel. In het bejubelde trio 3MA (Marokko, Mali, Madagascar) speelde El Maloumi een sleutelrol.naast Balleke Cissoko, de grensverleggende Malinese koraspeler en de kleine tovenaar Rajery op de Malagaskische citer. Op Aswat, deel 1 van een symfonisch project, horen we een gerijpte Maloumi die veel stiltes tussen noten laat vallen, soms met uitbundig en stevig touché. Ontroerende vocale bijstand komt van zijn zus, die vaak in tranceachtige soefi-stijl uithaalt. Twee percussionisten bouwen mee aan troostende luisterervaringen. El Maloumi en zijn trio putten uit een omvangrijk palet songs uit de Noordwestrand van Afrika, soms van honderden jaren terug. Zijn solospel wekt verbazing, maar het kwartet duwt je ook met gemak dieper de groovy tracks in.
Pieter Franssen

Deel bericht

Laatste recensies

Buddy Guy

This Is Buddy Guy! Craft Recordings/Concord In 1968 tekende Buddy Guy bij Vanguard en bracht er zijn tweede studioalbum A Man And The Blues uit.

Lees verder »

Bugge Wesseltoft

Am Are Jazzland Recordings  Toetsenist Bugge Wesseltoft is altijd op zoek naar het experiment. Drie jaar na soloalbum Be Am komt hij met Am Are.

Lees verder »

Efraïm Trujillo

Heroes ZenneZ Records Tenorsaxofonist Efraïm Trujillo brengt met Heroes een geweldig eerbetoon aan zijn illustere voorgangers als Gato Barbieri, Stan Getz en John Coltrane. Geen tribute, maar

Lees verder »

Gerald Clayton

Ones & Twos Blue Note The Bronx, New York was een halve eeuw geleden de bakermat van een muziekrevolutie. Dj’s gingen platenspelers niet meer alleen

Lees verder »