Menu Sluiten

Fay Claassen gaat het theater in

‘Fay Sings Barbra Streisand’ is de nieuwe muzikale theatershow van zangeres Fay Claassen. Samen met pianist/ tv-persoonlijkheid Mike Boddé en begeleidt door een topband, brengen ze 25 shows door Nederlandse theaters.

Foto: Martijn Senders

Wie een eerbetoon brengt aan Barbra Streisand moet van goeden huize komen. Dat is voor Fay Claassen, één van de meest veelzijdige zangeressen van ons land, dan ook geen probleem. Naast haar warme en herkenbare stemgeluid, beschikt ze over de gave om een nummer zich geheel eigen te maken en weet daarmee haar publiek diep te ontroeren.

Barbra Streisand

Muziekicoon Barbra Streisand (1942) is naast zangeres en songwriter ook actrice, regisseur, schrijfster en producent. Ze won twee Oscars, vijf Emmy’s en tien Grammy’s en alleen al in de Verenigde Staten verkocht ze ruim 68 miljoen albums, wat haar tot de bestverkopende vocalist van de twintigste eeuw maakt.

Streisand heeft meer dan 60 albums uitgebracht. Uit dit omvangrijke oeuvre presenteert Fay Claassen een selectie van haar mooiste songs, inclusief grote hits als Memories, Guilty en People, alsook minder bekende pareltjes. Bijna iedereen zingt feilloos de emotionele evergreens mee van Streisand of de prachtige muziek uit de film Yentl. De zangeres heeft met haar weergaloze stem een hele generatie luisteraars geroerd.

Fay Claassen Foto: Martijn Senders

Bandbezetting

Naast een band, bestaande uit topmusici, wordt Fay op de vleugel begeleid door Mike Boddé. Samen delen zij humorvol op eigen wijze bijzondere anekdotes en verhalen over Barbra met het publiek. Achter de schermen krijgt Fay regieondersteuning van Karin Bloemen.

De premiere van de muzikale theatershow is op 19 januari in de Kleine Komedie, Amsterdam. Daarna volgt de landelijke tour. Alle speeldata vind je hier

Line-up:

Fay Claassen: vocals / Mike Boddé: piano / Marcel Serierse: drums / Phaedra Kwant: bas / Tom Beek: saxofoons / Tim Langedijk: gitaar

Deel bericht

Laatste nieuws