Menu Sluiten

Jazzism 5 vanaf 18 oktober verkrijgbaar

De herfsteditie van Jazzism is uit. Met heel veel recensies van nieuwe jazzalbums en mooie interviews met interessante jazzmuzikanten.

Op de cover deze keer trompettist Ibrahim Maalouf. Hij staat voor verandering. Transmissie noemt hij het: het overbrengen van zijn kennis en kunde naar een nieuwe generatie trompetspelers.

Verandering is voor saxofonist Ben van Gelder en gitarist Reinier Baas nooit gepland. Zij werken meer in het moment. Je leest erover in een groot interview met beiden.

Voor Sabrina Starke was verandering iets wat haar overkwam tijdens een periode van ziekte. Ze vertelt over haar inzichten die ze inzet voor nieuwe muziek. In het persoonlijk leven van trompettist Avishai Cohen gebeurt een hoop waar hij geen invloed op heeft. In het interview lees je hoe hij dat omzet in muziek.

Verder interviews met Ella Zirina, New Cool Collective, Miguel Zenon, Peter Beets, Matthew Whitaker, Cinema Paradiso, Oded Tzur, Anton Goudsmit, Michiel Borstlap, Dennis van Aarssen, Martin Salemi, The Dam Jawn en Robbert Duijf. Een profiel van Sonny Clark, de samenwerking van Rita Reys met Oliver Nelson, columns, albumrecensies en meer …

Deel bericht

Laatste nieuws